Christelijke mindfulnesstraining Aandachtig Leven

Onze christelijke mindfulnesstraining Aandachtig Leven helpt je te leven vanuit Gods rust en vrede. Je leert ingeslepen gewoontepatronen herkennen. Je aandachtig te concentreren op het hier en nu. Wat voor gevoelens en gedachten ervaar je? Wat voel je in je lichaam? Hoe is je ademhaling: snel of juist heel rustig? Wat neem je waar in je omgeving en in je relatie met God?
Je leert de werkelijkheid van jouw leven te accepteren en vol genade te kijken naar jezelf en anderen. Door op te merken zonder te oordelen, oplossingen te zoeken of grip te houden, ben je minder vatbaar voor stress.

Meditaties en adem-, aandachts- en lichaamsoefeningen

De training is in Soest en bestaat uit acht bijeenkomsten, een stiltedag en een persoonlijk gesprek met één van ons (Tineke of Lenie). Elke bijeenkomst duurt twee uur en is opgebouwd uit christelijke meditaties en adem-, aandachts- en lichaamsoefeningen. Je haalt het meeste uit de training als je ook thuis minimaal dagelijks een uur oefent met aandachtig leven. Op deze site vind je mp3-bestanden om je daarbij te helpen. Een groep bestaat uit maximaal twaalf personen.

Wanneer niet geschikt?

Bij bepaalde psychische problemen kun je je beter niet aanmelden. Je moet voldoende energie hebben en in staat zijn je te concentreren. Twijfel je of de training op dit moment iets voor je is? Bel of mail ons.

Praktische informatie:

De trainingen bestaan uit acht bijeenkomsten en zijn op donderdagavond, van 19.45 uur tot 21.45 uur. Vanaf 19.30 uur ben je welkom voor koffie of thee. Bij één van de bijeenkomsten gebruiken we vooraf als groep samen de maaltijd, vanaf 18.30 uur.

Informeer bij je zorgverzekeraar en/of je werkgever naar een eventuele vergoeding van een deel van de kosten. Indien je werkgever de training vergoed, vink dan op het aanmeldingsformulier het bedrijfstarief aan.

Materiaal: Ger Schurink, Mindfulness, een praktische training in het omgaan met gevoelens en gewoonten. Dit boek dien je zelf te kopen.

Locatie: Praktijk Oefentherapie Cesar, Laanstraat 42b in Soest.

Tarieven: klik hier voor meer info.

 

Aandachtig Leven

Wij bieden trainingen Aandachtig Leven, Voluit Leven, Aandachtig Wandelen, stiltedagen, workshops en weekenden aan die je stilzetten bij het hier en nu. Die je leren om het leven te aanvaarden zoals het is. Genadig naar jezelf en anderen te kijken.
Maar vooral: om je (weer) te leren verwonderen en Gods vrede en liefde door alles heen te ervaren.

Volg ons via:

Contactinformatie

Neem voor meer informatie contact op met
Tineke Voorthuis
Psychosomatisch oefentherapeut  
Tel: 06 18410817

Lenie Kap
Gestalttherapeut 
Tel: 06 34527784

info@aandachtigleven.nl

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.